Tidsskriftet Læring og Medier (LOM)


Netbaseret formidling, læring og samarbejde
Læring og Medier (LOM) er et webbaseret, elektronisk tidsskrift om anvendelse af it og digitale medier til formidling, læring, kompetenceudvikling og samarbejde. Læring og Medier er samtidigt et forum for udveksling af erfaringer med brug af formidling, e-læring og e-baseret samarbejde - med udsyn til internationale tendenser og forskning, der kan støtte en kvalitetsbaseret udvikling af området på danske og skandinaviske institutioner.

Læring og Medier udkommer to gange om året og er udelukkende tilgængeligt online.

Læring og Medier er en fortsættelse af Tidsskriftet for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (udgivet i perioden 2003-2007 af Universiteternes Efter- og Videreuddannelse, UNEV). Se de tidligere numre udgivet i UNEV-regi.

Meddelelser

 

Call: LOM #15 (English) Learning design: using pedagogical and didactical models to support educational development, quality assurance, and to increase cost-effectiveness in higher education

 

In this issue of LOM we focus on learning design and other model-based ways of thinking pedagogy, methods and new learning environments in higher education.

We call for articles based on both existing experiences on the use of learning design, different pedagogical or educational models, reviews on research and books in the field, as well as articles based on new models for e-learning and methods that focus on specific challenges such as differentiated teaching, organizing distance education and skills training.

Furthermore, we also invite articles that focus on the business potential of and strategies for using technology in educational settings. Such articles could address economical potentials and consequences, efficiency strategies or how to ensure quality by introducing learning design and different pedagogical models in higher education.

 
Sendt: 2015-11-04 Mere...
 

Call: LOM #15 Learning design: pædagogiske og didaktiske modeller for undervisningsudvikling, kvalitetssikring og effektivisering på de videregående uddannelser

 
I dette nummer af LOM sætter vi fokus på learning design og andre modelbaserede måder at tænke didaktik, metoder og læringsmiljøer ved de videregående uddannelser. Vi inviterer derfor både artikler om eksisterende erfaringer med brug af learning design og pædagogiske/didaktiske modeller, reviews af forskningen i og bøger inden for feltet samt artikler om nye modeller for e-læring og metoder målrettet særlige udfordringer så som fx undervisningsdifferentiering, tilrettelæggelse af fjernundervisning og færdighedstræning. Ydermere inviterer vi også artikler af mere forretningsmæssig og strategisk karakter, herunder bidrag, der adresserer de kvalitetsmæssige og økonomiske potentialer og konsekvenser ved introduktionen af learning design og pædagogiske modeller i de videregående uddannelser.  
Sendt: 2015-11-04 Mere...
 

Tema og redaktører på kommende numre af LOM

 

Oversigt over kommende temaer og redaktører i Tidsskriftet Læring og Medier

 
Sendt: 2010-11-10 Mere...
 
Flere meddelelser...

Årg. 8, Nr. 13 (2015): Kvalitet i IKT-støttede læringsmiljøer & learning analytics

Dette nummer af LOM sætter fokus på kvalitet i den ikt-støttede undervisning og på anvendelsen af learning analytics på universiteter og UCer.

Med de nyeste reformer indenfor uddannelsesområdet, herunder den seneste reform af folkeskolen, er der kommet mere fokus på, hvad vi ved om kvaliteten af undervisningen, altså evidens for effekten af de forskellige tilrettelæggelsesformer på den ene side og på den anden side dokumentation af den enkelte elev eller studerendes progression. I de videregående uddannelser har vi også fået en række (nye) udtryk for kvalitetsmål indlejret i uddannelsesakkrediteringerne.

Indholdsfortegnelse

Artikler

Søren Smedegaard Bengtsen, Gry Sandholm Jensen
PDF
Simon Heilesen
PDF
Anette Svensson, Lena Manderstedt, Annbritt Palo
PDF
Thomas Ahler, Steffen Bader
PDF
Anne Winther Jensen
PDF
Karen Louise Møller, Thomas R. Mikkelsen
PDF
Peter Musaeus, Andreas Brændstrup Bennedsen, Janne Saltoft Hansen, Mads Ronald Dahl
PDF

Artikler uden for tema

Lasse Juel Larsen
PDF
Denne webside bruger cookies til at lave statistik over trafikken på siden. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.
OK