Tidsskriftet Læring og Medier (LOM)


Netbaseret formidling, læring og samarbejde
Læring og Medier (LOM) er et webbaseret, elektronisk tidsskrift om anvendelse af it og digitale medier til formidling, læring, kompetenceudvikling og samarbejde. Læring og Medier er samtidigt et forum for udveksling af erfaringer med brug af formidling, e-læring og e-baseret samarbejde - med udsyn til internationale tendenser og forskning, der kan støtte en kvalitetsbaseret udvikling af området på danske og skandinaviske institutioner.

Læring og Medier udkommer to gange om året og er udelukkende tilgængeligt online.

Læring og Medier er en fortsættelse af Tidsskriftet for Universiteternes Efter- og Videreuddannelse (udgivet i perioden 2003-2007 af Universiteternes Efter- og Videreuddannelse, UNEV). Se de tidligere numre udgivet i UNEV-regi.

Meddelelser

 

Call: LOM #14: Robotter

 

I dette nummer af LOM sætter vi fokus på, hvordan robotter og robotteknologi indgår og kan indgå i velfærds- og læringssammenhænge. Robotter er en særlig materialitet som har potentialer og som skaber fascination, bekymring og endog frygt. Vi inviterer her til en bred debat, hvor bidrag, der dækker forskellige aspekter af læring og interaktion med robotter, kan belyse feltets mangfoldighed og interessefelter.

Robotter og robotteknologi anvendes i stigende grad i forbindelse med velfærdsopgaver, i forhold til undervisning, omsorg, overvågning, forebyggelse, træning og behandling af borgere. Derfor har temaet læring og robotteknologi også relevans for fx professionsuddannelserne.

Med robotter og robotteknologi tænker vi fx på menneskelignende robotter (humanoider); wearables, dvs. teknologi som placeres i tøjet eller på kroppen; håndholdte interaktive enheder; større interaktive objekter og kontekstuel interaktiv teknologi dvs. intelligente rum eller omgivelser.

 
Sendt: 2015-04-01 Mere...
 

Tema og redaktører på kommende numre af LOM

 

Oversigt over kommende temaer og redaktører i Tidsskriftet Læring og Medier

 
Sendt: 2010-11-10 Mere...
 
Flere meddelelser...

Årg. 8, Nr. 13 (2015): Kvalitet i IKT-støttede læringsmiljøer & learning analytics

Dette nummer af LOM sætter fokus på kvalitet i den ikt-støttede undervisning og på anvendelsen af learning analytics på universiteter og UCer.

Med de nyeste reformer indenfor uddannelsesområdet, herunder den seneste reform af folkeskolen, er der kommet mere fokus på, hvad vi ved om kvaliteten af undervisningen, altså evidens for effekten af de forskellige tilrettelæggelsesformer på den ene side og på den anden side dokumentation af den enkelte elev eller studerendes progression. I de videregående uddannelser har vi også fået en række (nye) udtryk for kvalitetsmål indlejret i uddannelsesakkrediteringerne.

Indholdsfortegnelse

Artikler uden for tema

Lasse Juel Larsen
PDF


Denne webside bruger cookies til at lave statistik over trafikken på siden. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.
OK