Den kompetente netunderviser - underviserkompetencer i det virtuelle læringsmiljø

Forfattere

  • Aase Møller Handelshøjskolen i Århus

DOI:

https://doi.org/10.7146/unev.v2i4.4965

Resumé

Første gang publiceret i UNEV nr. 4: Undervisere og e-læring - problemer og perspektiver, september - december 2004, red. Poul Gøtke og Annette Lorentsen. ISSN 1603-5518.

Artiklen beskæftiger sig med spørgsmålet om, hvilke kompetencer der er brug for hos underviseren, når kommunikationen med de lærende helt eller delvist foregår skriftligt og asynkront via elektroniske konferencer. I artiklen præsenteres nogle resultater fra en mindre undersøgelse foretaget blandt studerende og undervisere på en masteruddannelse. Undersøgelsen peger på, at hovedopgaven for underviseren består i at tilrettelægge sin praksis således, at der i videst muligt omfang kompenseres for det tab af personlige relationer, der karakteriserer virtuelle læringsrum. Der gives eksempler på, hvordan to erfarne undervisere konkret griber denne opgave an.

Downloads

Publiceret

2004-06-10

Citation/Eksport

Møller, A. (2004). Den kompetente netunderviser - underviserkompetencer i det virtuelle læringsmiljø. Tidsskrift for Universiteternes Efter- Og Videreuddannelse (UNEV), 2(4). https://doi.org/10.7146/unev.v2i4.4965